Nominatie Arnhemse held 2021

Wij willen jullie graag aan iemand voorstellen.

Over Wase

Wij willen jullie graag aan iemand voorstellen.

Genomineerd als Arnhemse held 2021 stellen wij van Yes&you jullie voor aan: Wase Omar.

Wase is in 1994 samen met zijn vrouw en kinderen gevlucht naar Nederland vanwege de oorlog in Afghanistan. Hij werkte samen met zijn vrouw als apotheker in Afghanistan. Hij heeft 10 jaar lesgegeven in Kabul aan de faculteit Farmacie. Hij heeft alles opgegeven om opnieuw te beginnen in Nederland. In 1998 is hij als vrijwilliger begonnen bij de Stichting Vluchtelingenwerk te Arnhem. Van 1999 tot 2015 had hij binnen Stichting Vluchtelingenwerk een betaalde functie, die hij met volle toewijding en oprechte passie heeft uitgevoerd. Sinds 2015 werkt Wase op het hoofdkantoor Vluchtelingenwerk Oost Nederland te Arnhem. Zijn functie is procesbegeleider klankbordgroep (cliëntenraad) en medewerker huisvesting. Daarnaast is Wase nog werkzaam als vrijwilliger in Arnhem Zuid. Ook is hij voorzitter van de door hem opgerichte Vereniging Sport en Integratie. Inmiddels bekend als Stichting voor Sport, Integratie en Moestuin Immerloo. Hier organiseert hij 7 dagen per week activiteiten voor alle wijkbewoners die hier behoefte aan hebben. Wase zet zichzelf vol overgave en enthousiasme in voor de mensen in de wijk.

Hij en zijn gezin zijn Nederland zeer dankbaar, voor de gastvrijheid die zij hebben ontvangen. Daarom wil hij graag iets terugdoen voor de samenleving. In de wijk Immerloo voelt Wase zich erg thuis. De behoeften aan hulp is hier groot. Omdat Wase de wijk goed kent, kan hij goed signaleren waar behoefte aan is. Ten alle tijde staat hij open voor mensen met vragen of problemen.
Met de Stichting voor Sport, Integratie en Moestuin Immerloo zet Wase zich in om mensen nader tot elkaar te laten komen. Regelmatig worden er activiteiten en evenementen georganiseerd zoals samen koken, sporten en muziek maken, maar ook taallessen en computerlessen. Verbinding staat hier centraal! Ook is er toegang tot een moestuin in de wijk. Hier is iedereen welkom om te helpen.

Wase is een man met een missie en een visie die hij nooit uit het oog verliest. Ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt of je godsdienst. Wase staat voor iedereen klaar die de behoefte heeft aan een vertrouwenspersoon of aan een prachtige plek waar je nader tot elkaar kan komen.

Dit alles heeft ertoe geleid, dat Wase genomineerd is voor de titel: “Held van 2021”.

Op 14 December 2021 zal om 19:00 via YouTube bekendgemaakt worden wie de winnaar is. Deze krijgt een plek in de heldengalerij in Rozet te Arnhem

Het zou prachtig zijn als jullie deze Held van 2021, jullie stem willen geven!
Dit kan door middel van het “Liken” van de post van Rozet op Facebook, Instagram en het plaatsen van een reactie met de naam Wase Omar.

Wase zet zich al jaren belangeloos in voor iedereen die hier behoefte aan heeft. Met jullie stem is het mogelijk om hem deze titel te geven. Met zijn eindeloze passie en een hart van goud, verdient hij deze titel en wij hopen dit samen met jullie te realiseren! Helpen jullie ons hier bij?

Het stemmen via Facebook kan via volgende link: https://m.facebook.com/

Team Yes&you 🍀

Jessica Badloe Rosa Paino

Neem contact met ons op

1 + 11 =